Nieuws

Vanaf 18 november 2019 is er een mooie samenwerking met Art Consilio in Oud-Beijerland. Art Consilio is gevestigd in The Lobby. Tijdens openings uren kunt u hier onze bloemen en plantendecoraties kopen.

Voor meer informatie over Art Consilio

 
 
 
Al enorm trots op onze nominatie,  nog trotser op onze finale plaats voor de startersprijs 2019
 
https://www.ondernemersgalahw.nl/de-finalisten
 
Afbeeldingsresultaat voor startersprijs 2019 hoeksche waard
 
Deelnemer Hoeksche Trots
 
Hoeksche Trots is een initiatief van 3 Hoeksche Waardse ondernemers. Ons doel is om de Hoeksche Waardse ondernemers meer kennis te laten maken met elkaar. Waarom kijk je niet eens om de hoek voor wat je zoekt. Inmiddels zijn er 15 Hoeksche Waardse ondernemers die deelnemen aan Hoeksche Trots.
https://hoekschetrots.nl/home
 
 
 
 
 
 
 
Sport en bloemen gaan prima samen.
 
 
 
 
Al enige tijd werkt Bloem en Groenprojecten mee aan het programma HWsport.  Tijdens de uitzendingen bij van Speijk in Oud-Beijerland staan er bloemen op tafel. en tijdens de Hoeksche waardse derby’s is er het boeket voor de man van de wedstrijd.

 
Levend bewijs
 
 
IMG_7200 - kopie

Planten reduceren schadelijke Vluchtig Organische Stoffen (VOS) in de lucht met 50%

Wij brengen vaak meer dan 90% van onze tijd binnenshuis door, de lucht die wij hierbij inademen is soms 5 tot 10 keer meer vervuild dan de lucht buiten. Uit onderzoek van klimaat architect Marius Ballieux, ondersteund door Waterdrinker Aalsmeer en Nieuwkoop Europe, blijkt dat planten veel van de schadelijke VOS uit de lucht filteren. Dit heeft positieve effecten voor de gezondheid tot gevolg. Het bewijs dat planten de functie van ventilatiesystemen (gedeeltelijk) over kunnen nemen!

Momenteel worden er bij het ontwerpen van bijvoorbeeld scholen, kantoorpanden of hotels vaak dure ventilatiesystemen ingecalculeerd. Als eigenaar van Ballieux Organic Architects zet Marius Ballieux zich in voor organische architectuur; “Bouwen met de Natuur”©. Hij zou graag zien dat vooraf, bij het ontwerpen van gebouwen, al rekening gehouden wordt met de inzet van planten, in plaats van achteraf als het gebouw al klaar is. Vooral omdat planten als natuurlijke luchtzuiveraars de rol van eerder genoemde ventilatiesystemen (gedeeltelijk) kunnen overnemen. Dit is niet alleen een prachtig voorbeeld van organische architectuur, maar het bespaart gewoonweg ook veel geld.

Ballieux weet: “Om dit te bewerkstellingen zijn er harde cijfers nodig”. Om deze harde cijfers te kunnen leveren, voert hij al geruime tijd testen uit met door NASA gevalideerde apparatuur. Deze meten tot op moleculair niveau de samenstelling van de lucht. Het gaat hierbij niet zozeer om de hoeveelheid zuurstof (meestal 20-21%), maar vooral om de concentratie VOS. Deze stoffen scheiden wij als mens zelf uit, maar het zit ook in producten en weekmakers waarmee wij omringd worden. Denk bijvoorbeeld aan meubilair, vloerbedekking, elektrische apparatuur etc. Wanneer er een hoge dosis VOS in de ruimte aanwezig is waarin wij ons als mens bevinden, ontstaan er klachten als hoofdpijn, allergieën en andere ziektebeelden.

Om erachter te komen welke planten welk effect hebben, begon Ballieux de planten in een testomgeving te plaatsen. Hieruit bleek dat een plant onmiddellijk met absorberen begint en het gehalte VOS in enkele uren naar een nulpunt kan brengen. Na de positieve resultaten binnen de testomgeving, wilde Ballieux dit ook graag testen in een bestaande omgeving. Wat is hiervoor dan meer geschikt als een klaslokaal met 30 leerlingen? Omdat Waterdrinker Aalsmeer en Nieuwkoop Europe het belang van planten in de leefomgeving onderschrijven, ondersteunen zij Ballieux bij dit onderzoek.

De Jozefschool in Aalsmeer werd bereid gevonden om twee lokalen open te stellen voor een test: In een lokaal werden planten en meetinstrumenten geplaatst, in de ander alleen de meetinstrumenten. En hoewel er in plaats van de 75 benodigde planten voor optimaal resultaat, maar 30 planten geplaatst konden worden, zijn de resultaten alsnog verbluffend. Het gehalte VOS werd in het lokaal met planten namelijk met 50% gereduceerd! En dit betekent: een beter binnenklimaat voor leerlingen en leraren, minder ziekteverschijnselen en minder last van allergieën. En dat naast de overige positieve effecten die over de aanwezigheid van planten bekend zijn; een beter concentratievermogen, minder agressie en betere leerresultaten.

Ballieux Organic Architects, Nieuwkoop Europe en Waterdrinker gaan verder met testen want deze eerste resultaten betekenen een doorbraak in het streven van de drie partijen om een groene en gezonde leefomgeving te creëren!


 

februari 2015

Bedrijfswagen helemaal klaar, laatste details netjes aangebracht door van de Zaag. Herkenbaar bij U voor de deur?